Groep 6-7-8 van de Catharinaschool uit Wellerlooi
Groep 6-7-8 van de Catharinaschool uit Wellerlooi Foto: eigen

Catharinaschool wint

Wellerlooi | Nadat begin april de gecombineerde groep 6-7-8 van de Catharinaschool in Wellerlooi al de beste van Noord-Limburg was, hebben de kinderen op donderdag 29 april ook de provinciale finale van de verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland (VVN) gewonnen. Meester Jesse Kusters is blij en bijzonder trots op zijn 14 leerlingen.

Vijf Limburgse scholen namen deel aan de Limburgse finale van de Livestream Verkeersquiz. Deze finalisten hebben eerst de online Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland in hun eigen klas gespeeld, samen met ongeveer 100 andere scholen in Limburg. De vijf beste scholen per regio, dat zijn met vijf regio's dus in totaal 25 scholen, mochten hierna door naar de Livestream van de regiofinales. De winnaars van deze regiofinales, waaronder dus ook de Catharinaschool, mochten op donderdag 29 april vervolgens meedoen in de finale.

Een spannende finale met mooie prijzen

Het werd een spannende zenuwslopende strijd waarbij de Catharinaschool uit Wellerlooi uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Zij wonnen een mooie indrukwekkend grote beker, een eigen trofee voor iedere deelnemer én een cheque ter waarde van 500 euro. Dit geld is ervoor bestemd om aan een leuke activiteit met de hele klas te besteden. Meester Jesse gaat met zijn leerlingen overleggen wat een leuk plan zou zijn om samen te gaan ondernemen.