De Bietjestuin krijgt in Aijen een nieuwe locatie
De Bietjestuin krijgt in Aijen een nieuwe locatie Foto: Roel van der Veen

Bietjestuin naar loswal

Aijen | Nadat in november vorig jaar het Aijense speeltuintje ‘Bietjestuin’ hun toestellen op de locatie naast café-zaal ‘t Veerhuis hebben moeten opruimen ging Stichting Speeltuin Aijen op zoek naar een alternatieve plek in het dorp. Al snel werd de voorkeur uitgesproken om de Bietjestuin op de Loswal te realiseren, maar dat moest Rijkswaterstaat (RWS) eerst nog beoordelen alvorens ze daar een goedkeuring aan konden verlenen. Ook de gemeente moest hierover meebeslissen aangezien er voor de komende vier jaar op het budget voor het speeltuintjesbeleid 60.000 euro was bezuinigd.

RWS is akkoord en geeft groen licht

De stichting is in overleg gegaan met RWS en die heeft nu akkoord gegeven om op de Loswal een nieuw speeltuintje in te richten. De bestaande toestellen worden binnenkort uit de opslag gehaald en zullen worden herplaatst op de nieuwe locatie. Bovendien zal de Bietjestuin een gloednieuw groot speeltoestel rijker worden, zo bleek uit de woorden van wethouder Claudia Ponjee tijdens een digitale vergadering van de Commissie Samenleving op dinsdag 6 april.
Ook de betrokken inwoners van Aijen zijn blij dat er een oplossing is gekomen. "Het is goed voor de leefbaarheid van het dorp en brengt hopelijk ook wat gezelligheid aan de Loswal. Het blijft natuurlijk wel goed oppassen als de kleintjes zo dicht bij de Maas aan het spelen zijn."