Even bijkletsen of het hoofd vrijmaken tijdens het wandelen
Even bijkletsen of het hoofd vrijmaken tijdens het wandelen Foto: Eigen

Mantelzorgers op stap

Gemeente Bergen | Dit voorjaar is de mantelzorg-ondersteuner van de gemeente Bergen, Eefke Lommen, gestart met wandelontmoetingen. Deze wandelingen vinden plaats in de even kalenderweken op vrijdag en beginnen dan om 11.30 uur.

Een wandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur en er wordt een gemiddeld tempo aangehouden. Startpunt is de hoek Keulerstraat met Bargapark en Burgemeester van Kempenstraat in Nieuw Bergen. De wandeling van dit weekend was op vrijdag 9 april en de eerstvolgende zal op vrijdag 23 april plaatsvinden. Als mantelzorger ben je van harte welkom om aan te sluiten bij deze mantelzorgontmoetingen. Wandelen zorgt voor vermindering van stress en bevordert je welzijn. Al lopend geniet je van de natuur, bouw je je conditie op en maak je kennis met mensen die het zorgen voor een ander ook van binnenuit kennen. Praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten kan verhelderd werken en mogelijk voor andere of nieuwe inzichten zorgen. Ook kunnen persoonlijke ervaringen worden uitgewisseld of je wandelt juist mee om even de gedachten te verzetten en lekker te ontspannen.

De mantelzorgondersteuner loopt mee en er wordt een gemiddeld wandeltempo aangehouden. En natuurlijk geldt ook hier de anderhalve meter afstand om zoveel mogelijk coronaveilig te blijven. Aanmelden is niet nodig. Wie zin heeft, kan gewoon aansluiten.