Tijdelijke taak van pastoor Geudens zit er weer op
Tijdelijke taak van pastoor Geudens zit er weer op Foto: Henk Weerts

Afscheid van pastoor

Siebengewald | Vorige week zaterdagavond 30 januari 2021 heeft de parochie Sint Joseph in Siebengewald afscheid genomen van pastoor Jack Geudens. Gedurende 15 maanden hebben de parochianen een goede band op kunnen bouwen met de waarnemend pastoor en zij vinden het dan ook spijtig dat hij nu alweer moet gaan. Ook nam pastoor afscheid van parochie Cosmas en Damianus in Afferden

“Van begin af aan wisten we dat pastoor Geudens een tijdelijke aanstelling had totdat er een nieuwe pastoor benoemd zou worden in deze regio. Dit proces is overigens nog steeds niet afgerond”, zo laat de koster van de parochie, Henk Weerts ons weten. Namens de parochie en het kerkbestuur werd hem na afloop van de Heilige Mis een passend cadeau aangeboden in de vorm van een “Bessembiender” wat goed in de smaak viel. Vervolgens nam de scheidend pastoor het woord waarin hij memoreerde dat hij zich steeds erg goed had thuis gevoeld in het mooie Siebengewald.

“Wij wensen dan ook dat hij in Sittard, waarvan hij elk weekend vandaan moest komen, weer snel zijn plek gevonden zal krijgen”, aldus koster Weerts.

Pastoor Theo Miedema van de VOMMMM-parochies en kapelaan Guido Kessels van Gennep nemen de taken van de scheidend pastoor nu tijdelijk over. De bedoeling is dat uiterlijk aanstaande zomer een definitieve vervanger wordt benoemd voor de twee parochies in Siebengewald en Afferden.