CDA
Jacob Knoops

‘Werken aan langetermijndoelen’

De reden waarom ik actief ben in de gemeenteraad van Bergen is dat ik trots ben op de streek waar ik ben geboren, getogen en met veel plezier woon. Ik wil dat het voor iedereen goed toeven blijft in onze gemeente. Daarom zet ik mijn energie vooral in op langetermijndoelen die helpen bij het leefbaar houden van onze dorpen in de toekomst.

De breed samengestelde coalitie van CDA, PK en VVD draagt bij aan een stabiel politiek klimaat. Dat klimaat maakt het mogelijk stappen te zetten die verder gaan dan de problemen van vandaag.

Zo blijft het CDA werken aan onder andere het energieonafhankelijk maken van onze gemeente, hoogwaterveiligheid, natuur- en landschapsbeheer, het op orde houden van de gemeentelijke financiën en aan goede en betaalbare zorg.

Daarnaast wil het CDA in 2021 extra inspanningen om de woonvisie zo snel mogelijk om te zetten naar concrete woningbouwplannen in alle dorpen.

Vroeg of laat gaan we de coronacrisis achter ons laten. Daar wil het CDA op voorbereid zijn. Het blijft daarom belangrijk te werken aan onze langetermijndoelen. Ik doe dat met plezier!

Jacob Knoops
Fractievoorzitter CDA


VVD
Jack Jennissen

'Neem je verantwoordelijkheid'

We leven deze dagen met hoge besmettingscijfers, ook in de gemeente Bergen! Als openbaar bestuur is het topprioriteit om te zorgen dat de samenleving hier goed doorheen komt, maar dat kan alleen als je zelf ook je steentje bijdraagt. Dan komen we er samen ook uit. Neem je verantwoordelijkheid! Voor jezelf en voor anderen.

De VVD gaat door met bouwen aan de gemeente Bergen, voor een toekomst voor ons allemaal. Met aandacht voor nieuwe woonruimte voor jong en oud, ontwikkeling van bedrijventerreinen, verbetering van de verkeersveiligheid, lage gemeentelijke lasten, energieonafhankelijkheid, integratie van nieuwe Bergenaren, oog voor risicogroepen, voorkoming van eenzaamheid en sociale armoede, zeker in deze tijd. Groei van werkgelegenheid, extra woonruimte en recreatieve voorzieningen zijn de basis om de leefbaarheid in onze dorpen structureel te vergroten. Met een gemeente die voorop loopt met nieuwe ontwikkelingen. Daar gaan we voor!

En straks de opbouw van de horeca, getroffen beroepsgroepen en een bruisend verenigingsleven. Ik kijk er al naar uit.

Achter de wolken schijnt de zon, maar we moeten eerst nog op onze tandjes bijten. Hou vol!

Jack Jennissen
Fractievoorzitter VVD