Wing of Freedom door vandalen vernield
Wing of Freedom door vandalen vernield Foto: Chris Smits

Vandalisme Wing of Feedom respectloos

Nieuw Bergen | Nog geen jaar staat het herdenkingsmonument ‘Wing of Freedom’ aan de Ontginningsweg in Nieuw Bergen of vandalen hebben de stalen vleugel volledig gesloopt.

Op 4 maart 2020 werd het monument onder grote belangstelling onthuld. Veel hoogwaardigheidsbekleders waren getuige van de ceremonie, onder anderen oud militairen van de R.A.F. en Gouverneur van Limburg Theo Bovens. In de hele regio staan deze 'wings' (vleugels) op plaatsen waar in de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn neergestort. In het kader van 75 vrijheid heeft een groep enthousiaste vrijwilligers dit project in kaart gebracht en gerealiseerd.

"Wie doet nou zoiets?"


Respectloos
De initiatiefnemers waren in beraad of ze aangifte wilden gaan doen van de vernieling. RESPECTLOOS is hun eerst reactie, om zich vervolgens af te vragen: “Wie doet nou zoiets?” Inmiddels heeft de gemeente Bergen aangegeven dat de buitendienst de schade gaat inventariseren en herstellen. De buitendienst zal dan vervolgens ook namens de gemeente aangifte gaan doen bij de politie.


Heb jij iets gezien of weet je meer van deze vernieling stuur dan (anoniem) een e-mail naar redactie@maasduinencourant.nl.