PK
Jos Valckx

Het laatste jaar van de raadsperiode is al weer aangebroken. De afgelopen drie jaar heeft de PK als coalitiepartij deelgenomen aan het bestuur van de gemeente Bergen. We hebben een groot aantal zaken uit ons verkiezingsprogramma gerealiseerd. De gemeente Bergen is sociaal en financieel een gezonde gemeente, máár… het kan altijd beter!

In 2021 zullen we de wethouders regelmatig bevragen over de voortgang op wonen, huisvesting arbeidsmigranten, duurzaamheid en het Aanvalsplan Participatiewet. Maar ook op de ontwikkelingen bij de Flammert en bij recreatie en toerisme. Houden we koers bij de ontwikkeling van het Energielandgoed Wells Meer?

We zijn alert! We luisteren naar de wensen en ideeën van inwoners, verenigingen, ondernemers en steunen hen waar mogelijk in de realisatie.

We letten op de gevolgen van Corona voor onze inwoners. Ontstaan er geen grote problemen op het gebied van bijvoorbeeld de schuldhulpverlening. Hebben we alles in beeld? Vallen er geen verenigingen en/of bedrijven om? Wie zit er in de knel? Waar we kunnen helpen daar helpen we. Wij doen het samen met u want de PK is er voor de inwoners van onze gemeente. Ook u bent welkom bij de PK!

Als inwoners ons iets willen melden: infopkbergen@ziggo.nl

Jos Valckx
Fractievoorzitter PK Bergen


KERN
Frans Camps

Het dagelijkse leven wordt bijna een jaar beheerst door het Coronavirus. Dit heeft een enorme impact op iedereen. De leefbaarheid wordt aangetast terwijl verenigingen popelen om weer gezellig bij elkaar te komen, iets voor elkaar te betekenen of samen te sporten. KERN vindt dat zij maximaal geholpen moeten worden, zodat de draad weer soepel opgepakt kan worden als het virus onder controle is. We blijven ons dan ook inzetten voor een goed leefklimaat voor iedereen, onze gemeenschapshuizen in elk dorp en het realiseren van een zwembad.

KERN vindt het belangrijk dat er vanuit de gemeente voortdurend aandacht moet zijn voor de ambities die ondernemers hebben in Bergen. We blijven ons hard maken voor een goed ondernemersklimaat, waar ondernemers kunnen ondernemen, boeren kunnen boeren en huizen worden gebouwd voor jong en oud.

De aandacht die zich nu vooral richt op het energielandschap Wellsmeer blijft KERN kritisch beoordelen. Bergen onderneemt onverantwoord met het geld van zijn inwoners in dit prestigeproject. Een gemeente is er voor zijn inwoners …… dat mist KERN nu!

KERN wenst iedereen in Bergen in 2021 vooral een goede gezondheid toe!

Frans Camps
Fractievoorzitter KERN