spelen”, lacht Jan met een knipoog. "Via mijn zwager hoorde ik dat er een huisje vrijkwam in Well en toen zei ik tegen Hennie, laten we dan maar meteen trouwen.”


Jan en Hennie hebben een zoon, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Dat laatste was Jan eventjes ontschoten maar Hennie corrigeerde dat snel. “Och, af en toe weet hij het eventjes niet”, zegt Hennie verontschuldigend. Zelf heeft ze ook een behoorlijk actief leven gehad. ”Als jonge meid werkte ik als verpleegster in de psychiatrie, daarna nog als conductrice op de bus en later heb ik 35 jaar overal op markten gestaan met sieraden.” Als hobby is het af en toe nog een spelletje jeu de boules en vroeger ging ze wel eens naar de bingo bij Onder de Linden.


Jan was een fanatiek motorcrosser en stond aan de wieg van MCV Well. Deze passie heeft hij op zijn zoon overgedragen. “Maar we waren niet supergoed of zo. Af en toe wonnen we wel eens een keer wat maar het was gewoon hartstikke mooi om mee te doen”, aldus Jan, de Bessembiender die 60 jaar geleden een Pielhazinneke wist te strikken.