Zonnedak Well - Van Wanroy
Zonnedak Well - Van Wanroy Foto: eigen

Eerste Zonnedak Well bijna klaar

Well | Na een grondige voorbereiding en diverse gesprekken met onder anderen de ambtenaren van Energiehuis Bergen en Energiecoöperatie Limburg, werd op 7 september jongstleden een eerste PostCodeRoos informatieavond belegd, die door vele tientallen bewoners uit Well, Wellerlooi, Aijen, Bergen en Nieuw Bergen werd bezocht.
De enorm animo om deel te nemen aan deze coöperatie betekende dat alle 352 energiedelen snel waren vergeven, zodat er direct een aanvang gemaakt kon worden met het maken van de voorbereidingen tot uitvoering en plaatsing van 300 zonnepanelen op het dak van Garage van Wanroy. Op maandag 2 november is hiermee begonnen en op donderdag 4 november was deze klus geklaard. Daarna was de start van het plaatsen en aansluiten van de zogenaamde ‘omvormers' en een ingrijpende aanpassing van de meterkast. Na controle van de gehele installatie door de verzekeraars en netbeheerder Enexis, zal de installatie naar verwachting begin december operationeel worden voor een te verwachten jaarlijkse energie-opbrengst van rond de 90.000 KWH.

Alle deelnemers van deze Wellse coöperatie zullen rechtstreeks benaderd worden voor het vervolgproces.

In de wetenschap, dat diverse inwoners van Well en de omringende dorpen interesse hebben om te kunnen deelnemen bij eenzelfde project, kunnen zij zich aanmelden bij info@wellsforum.nl.
Bij voldoende aanmeldingen wordt op zoek gegaan naar een volgend geschikt dak om een tweede coöperatie op te richten.

Zonnedak Well - Van Wanroy