Erfgenamen klokkenmaker gezocht


Afferden | Mevrouw Will Kessels-Tax is op zoek naar de erfgenamen van klokkenmaker Van Heesch uit Afferden. Zij is in het bezit van een Friese staartklok die in 1995 door haar moeder is gekocht van de zoon van de klokkenmaker.

Deze man was destijds ongeveer 70 jaar oud en woonde in een vrij nieuw gebouwde bejaardenwoning in Afferden. Hij woonde daar aanvankelijk nog een aantal jaren met zijn moeder, maar zij was inmiddels overleden. Hij bood de klok aan omdat hij wel van 'een borrel' hield. Daar kon hij nog volop van genieten en op zijn horloge kon hij toch wel zien hoe laat het was; daar had hij deze klok niet direct voor nodig. En daarmee zou er na zijn overlijden ook niet over geruzied kunnen gaan worden. Hij vertelde dat zijn vader horlogemaker/juwelier in Afferden was geweest en deze klok zelf gemaakt had. Zijn moeder had het kleedje geborduurd, dat boven over de kap hing.


Mevrouw Will Kessels-Tax heeft de staartklok uit de erfenis van haar moeder en wil deze gaan verkopen, maar kan zich voorstellen dat er vanuit de familie interesse is in deze klok, vanwege de emotionele waarde. Vandaar deze zoektocht.


Wil je helpen met de zoektocht of heb je informatie hierover mail dan naar redactie@maasduinencourant.nl