Afbeelding
Foto: Pierre Linssen

Reconstructie De Vissert in Well begonnen



Reconstructie De Vissert in Well van start

Well | De Vissert is met ingang van afgelopen maandag 12 oktober afgesloten tot en met vrijdag 20 november. In opdracht van de gemeente Bergen gaat Infrascoop BV uit Cuijk deze weg reconstrueren. Het doel hiervan is om De Vissert geschikt en veilig te maken voor het verkeer dat gebruik maakt van deze route. De voorbereidende werkzaamheden hebben vanwege diverse omstandigheden langer geduurd dan gepland maar zijn inmiddels afgerond. Dinsdag 23 juni 2020 was er een informatieavond over het ontwerp voor belanghebbenden.

De Vissert wordt een 6 meter brede weg, met aan weerszijden rode fietssuggestiestroken. Kruisingen en T-splitsingen worden uitgevoerd met verhoogde drempelplateaus, waardoor het vervolgens gelijkwaardige kruisingen worden. De drempelplateaus fungeren ook als snelheidsremmende maatregel. Na de reconstructie is de maximale toegestane snelheid op De Vissert 60 kilometer per uur.

Op 2 oktober werd begonnen met de bomenkap ter hoogte van de T-splitsing ‘t Leuken en De Vissert, tegenover de woning van familie Laemers. De aansluiting van De Vissert met het Leuken wordt een zogenaamde inritconstructie. De aansluiting richting de bebouwde kom van Well wordt verhoogd met inritblokken. De doorgaande route wordt hiermee de route naar het Leukermeer.