Afbeelding
Foto: Chris Smits

Ver weg, maar toch dichtbij !

De Stichting Welzijnsbevordering Bergen (SWB) heeft het thema eenzaamheid een prominente plek binnen onze leefgemeenschap in de gemeente gegeven. Het oorspronkelijke Noaberschap in ere herstellen is een van de oplossingen om weer grip te krijgen op eenzaamheid.


Echter: de coronapandemie zorgt er echter voor dat mensen nu (bijna) van de sociale contacten verstoken blijven. Kinderen wonen vaak ver weg, hebben het te druk et cetera, et cetera. Contact met de buren is er nauwelijks. De onbekendheid en het gemis aan digitale middelen zorgt er voor dat de wereld bij met name onze ouderen heel klein is geworden. Een studie van de universiteit in Maastricht geeft aan dat in de gemeente Bergen onder de senioren van 65 jaar en ouder ongeveer 1.500 mensen min of meer in de eenzaamheid leven.


Cijfers om van te schrikken. De SWB wil daar met het project ‘Digitaal samenleven’ verandering in aanbrengen. Hoe mooi is het als je met elkaar kunt beeldbellen! Contacten onderhouden via een tablet met familie, vrienden en kennissen. Een eigentijdse oplossing tegen eenzaamheid. Zeker nu in de tijden van de coronapandemie. Met de aanschaf van tablets is een aanzienlijk bedrag gemoeid. Zo heeft de Stichting onder andere een beroep gedaan op het VoordeBuurt Fonds. Dit is een initiatief van het Oranje Fonds en de Regiobank. Het project is echter ook afhankelijk van giften vanuit andere fondsen, het bedrijfsleven en bijdragen van particulieren. Daarom zijn donaties vanuit de gemeente Bergen meer dan welkom. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe meer mensen wij blij kunnen maken. Zo dragen wij samen bij aan een fijne plek voor allen in de vijf dorpen van onze gemeente. Want een sociale gemeente maken wij samen.


Donaties zijn meer dan welkom
Ga naar voordebuurtfonds.nl/dss en doneer! Of scan de QR code in de folder.
De crowdfundingsactie loopt tot en met 15 november 2020


Laat jij jouw hart ook kloppen voor onze senioren?