Glasplaat is vakkundig verwijderd
Glasplaat is vakkundig verwijderd Foto: René Brienen

BBQ-roof bij Brienen aan de Maas

Well | In de nacht van dinsdag op woensdag 15 juli hebben dieven toegeslagen bij Brienen aan de Maas in Well. Vanaf het wandelpad langs de Maas werd de glazen afscheiding vakkundig verwijderd en konden de inbrekers zich toegang verschaffen tot het terras vanwaar vier Big Green Egg-barbecues werden gestolen. René Brienen heeft aangifte gedaan bij de politie maar tot nu is onbekend wie de daders zijn. Dat het er meerderen waren moet haast wel gezien het formaat en het gewicht van deze aparte, bijzondere en tamelijk dure barbecues.


Je zal maar wakker worden en erachter komen dat je barbecue is gestolen. Chefkok-eigenaar René Brienen van Brienen aan de Maas wist niet wat hij zag toe bleek dat er die nacht maar liefst vier Big Green Eggs (BGE) van zijn terras waren meegenomen.

Brienen is ambassadeur van BGE en heeft landelijke faam gekregen door zijn optreden bij Matthijs van Nieuwkerk in de Wereld Draai Door waar hij zijn befaamde Hooiham op de BGE bereidde. Ook tijdens het aspergeseizoen is deze bijzondere vorm van barbecueën een geliefde manier van voedselbereiding voor onze sterrenkok.

"Het moet een flinke klus zijn geweest maar ik baal er wel van", aldus Brienen.