Brug geplaatst fietspad Petrusheim
Brug geplaatst fietspad Petrusheim Foto: Eigen

Fietsbrug geplaatst

Nieuw Bergen | Op vrijdagochtend 10 juli heeft het staalbedrijf Koppes Groep uit Nieuw Bergen in opdracht van de gemeente Bergen een door hen gemaakte fietsbrug geplaatst over een greppel in de fietsroute van de Ceresweg naar Petrusheim in Weeze.


In juni zijn de gemeenten Bergen en Weeze begonnen met de aanleg van dit fietspad, dat behalve een extra aanvulling op het toeristisch fietsnetwerk dat de gemeentes verbindt, ook een mooi voorbeeld is van grensoverschrijdende samenwerking. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens

een bijeenkomst over Euregionale samenwerking. Daar waren onder anderen burgemeester Ulrich Francken van Weeze en burgemeester Manon Pelzer aanwezig. De gemeenten Bergen en Weeze zijn lid van de Euregio Rijn-Waal. Deze heeft als belangrijkste doel de grensoverschrijdende

samenwerking op het gebied van economie en maatschappij te verbeteren en te intensiveren. Het fietspad naar Petrusheim is een gezamenlijk initiatief op het gebied van toerisme.

Volgens planning kan iedereen deze zomer via het fietspad naar Petrusheim.

Het wordt een halfverhard pad, vergelijkbaar met de halfverharde fietspaden die her en der in de gemeente liggen. Het fietspad begint aan de Ceresweg en loopt tussen de weilanden door via de nieuwe fietsbrug naar Petrusheim. Daar sluit het vervolgens aan op het Duitse fietsroutenetwerk.