Afbeelding
Foto: FRANS THONEN

Nieuwe Dorpswinkel aanwinst Afferden

Afferden | De aanwezigheid van voorzieningen zoals een school, winkels en horeca is enorm belangrijk voor de leefbaarheid in een dorp. De Offerse gemeenschap moest het ook al enkele jaren zonder dorpswinkel stellen.

Daar kwam afgelopen woensdag 27 mei verandering in met de opening van een nieuwe lokale mini-supermarkt in de Dorpsstraat. Initiatiefnemer is de familie Pouwels die ook de naastgelegen cafetaria Eetwinkel Het Eendje exploiteert. Met de opening van Dorpswinkel Afferden is een wens van veel bewoners in vervulling gegaan.


Ben Barbiers was een van de eerste klanten die de nieuwe dorpswinkel bezocht. Een feestelijke opening kon in verband met de coronamaatregelen helaas niet. De dorpswinkel heeft veel te bieden met een uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen. Een volwaardige winkel waar men zeven dagen per week en zeker niet alleen voor de vergeten boodschappen naar toe hoeft. Een overzichtelijke verse afdeling, warm afgebakken broodjes, veel verse groenten en een groot aanbod aan kruidenierswaren, de nieuwe dorpswinkel kan met gemak de strijd aan met de grotere supermarkten in de regio.

Tel daarbij de kwaliteitsproducten van slagerij Arno de Best op, het Italiaans schepijs dat binnenkort verkrijgbaar is, de lekkere vers geperste vruchtensappen en de vele aantrekkelijke aanbiedingen, dan moet het duidelijk zijn dat een bezoekje aan Dorpswinkel Afferden zeker de moeite waard is. Het initiatief van Anousha en Angelica Pouwels verdient in deze coronatijd alle waardering en steun. Niet alleen omdat zij de Offerse gemeenschap de mogelijkheid bieden dicht bij huis boodschappen te doen maar tevens een impuls geven aan de leefbaarheid in Afferden.

Dorpswinkel Afferden