Fietsveer Kobus en de vrijwilligers kunnen weer op en neer
Fietsveer Kobus en de vrijwilligers kunnen weer op en neer Foto: Chris Smits

Voet- Fietsveer Kobus weer in de vaart

Wellerlooi | Twee maanden later dan gewoonlijk gaat Voet- en Fietsveer Kobus op 1 juni weer varen. "Nu de Coronamaatregelen iets zijn verruimd kunnen we weer veilig aan de slag", aldus Jan Bartels voorzitter stichting voet- en fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi.

Natuurlijk zijn er de vereiste adequate maatregelen genomen. Zo is de op- en afrij-route aangepast en de passagiers staan op vaste gemarkeerde plaatsen op de boot. De schipper incasseert het geld op afstand en zodoende kan steeds de 1½ meter in acht worden genomen.

Ook de vaartijden zijn voorlopig aangepast. De veerboot vaart op maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 9.30 tot 19.30 uur.

"Door de genomen maatregelen op boot en kade hebben bestuur en schippers er het volste vertrouwen in dat we iedereen weer veilig kunnen overzetten", aldus de voorzitter.

Vanaf 1 juni gaat ook de veerdienst Bergen-Vierlingsbeek weer haar reguliere dienstregeling oppakken. Deze was gedurende afgelopen twee maanden beperkt vanwege het teruggelopen aanbod van verkeer door de coronacrisis.

De pont tussen Afferden en Sambeek meldt op haar website geen veranderingen en houdt dus voorlopig nog wel een aangepast rooster met als laatste afvaart 20.30 uur.