Energielandgoed Wells Meer
Energielandgoed Wells Meer Foto: CS

Wells Meer ter inzage

De gemeente Bergen is bezig met de ontwikkeling van Energielandgoed Wells Meer. Een grootschalig en robuust gebied van ongeveer 400 hectare waar duurzame energie opgewekt moet gaan worden door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen en windturbines. De realisatie van het Energielandgoed speelt een belangrijke rol in het behalen van de doelstelling om de gemeente Bergen in 2030 energie onafhankelijk te maken.

Op woensdag 29 april werd het voorontwerpbestemmingsplan met bijhorend milieueffectrapport, dat voor Energielandgoed Wells Meer is opgesteld, gepubliceerd. Dit plan ligt tot en met woensdag 10 juni ter inzage in het gemeentehuis. Om deze stukken fysiek in te zien dient u telefonisch een afspraak maken via 0485-348 383. Via energielandgoedwellsmeer.nl kunt u de stukken ook digitaal vinden. Extra informatie over het voorontwerpsbestemmingsplan en de inspraakprocedures is via de website bergen.nl van de gemeente Bergen te vinden.

In verband met de huidige coronamaatregelen geeft de gemeente de inspraak op aangepaste wijze vorm, want er kan hiervoor helaas geen fysieke informatiebijeenkomst worden georganiseerd. Er wordt daarom extra ingezet op andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk geïnformeerd wordt en de kans krijgt een reactie te geven.