Berenjacht
Berenjacht Foto: Loek

Berenjacht winactie

Na een oproep op Facebook van Kinderopvang Bofkontjes in Nieuw Bergen is er een sneeuwbaleffect ontstaan. Eigenaresse Emmy zag het Australisch initiatief op internet voorbij komen en dacht: "Dat moeten wij ook doen in de regio." Al snel werden de tijdlijnen van de sociale media overspoeld met foto's van een knuffelbeer op de vensterbank voor het raam.


Het oorspronkelijke idee komt uit het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury. In het boek gaan vier kinderen met hun vader écht op berenjacht, maar ineens staan ze oog in oog met een dier. Deze variant is minder gevaarlijk en de bedoeling is simpel: zet een beer voor je raam en kinderen die even naar buiten mogen kunnen een soort speurtocht doen. Zodra ze een beer zien, moeten ze er even naar zwaaien.

Maasduinen Centraal heeft deze actie omarmd en er een prijs aan verbonden om mensen extra te motiveren om ook mee te doen. In de dagelijkse live talkshow Coronatalk is er volop aandacht besteed. Als extraatje heeft Maasduinen Centraal een win-actie aan de Berenjacht gekoppeld. De leukste foto krijgt een kilo geschilde asperges van Martens Asperges. Er is al volop gehoor gegeven aan de actie en er zijn tientallen foto's ingestuurd.

Inmiddels is de Berenjacht door de hele regio en ver daar buiten opgepakt en kunnen kinderen even een frisse neus halen en er een spelletje van maken door beren te spotten. Ook zijn er al creatieve vergelijkbare acties opgezet. Zo is er een Beerjacht bedacht waarbij je een fles bier (beer) voor je raam zet. Dit om te laten zien dat je de horeca steunt.

Winnaar

De winnende foto is van Loek, Lidewy & kids

Het is een tijd waarin creativiteit en initiatieven komen bovendrijven en de natuurlijke drang van mensen om elkaar op te zoeken toch op een veilige manier gerealiseerd kan worden. Heb jij een leuk idee of zie je ergens een mooi initiatief, dan laat ons dat weten via redactie@maasduinencourant.nl.

Berenjacht