Dunner

De aanhoudende maatregelen en ongemakken rondom het coronavirus hebben inmiddels ook de Maasduinen Courant bereikt. Naast het feit dat adverteerders in deze onzekere tijd hun advertenties even in de wacht zetten is ook het nieuwsaanbod minimaal, waardoor deze editie dunner is dan u normaal van ons gewend bent.

Het gebruikelijke leven zoals we dat al sinds jaar en dag gewoon zijn staat even stil. Activiteiten en evenementen zijn afgelast of uitgesteld naar een latere datum en de regering heeft opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Scholen zijn gesloten, het verenigingsleven ligt stil en café's en restaurants hebben hun deuren moeten sluiten.

En zo zijn er nog veel meer zaken die een impact hebben op onze samenleving maar het belangrijkste is dat we deze crisis zo snel mogelijk met zijn allen te boven komen. Klagen over wat er nu tijdelijk niet meer kan en de beperking van onze sociale vrijheden is tamelijk egoïstisch en staat in schril contrast met de slachtoffers van deze epidemie en de mensen die er alles aan doen om de coronacrisis tot een goed einde te brengen. In dat perspectief is een wat dunnere Maasduinen Courant wel het laatste in deze wereld waar we ons met zijn allen druk over zouden moeten maken.