Jorn en Stephan lachend op het NK Korte baan in Leiden
Jorn en Stephan lachend op het NK Korte baan in Leiden Foto: Jorn Sprunken

Jorn in de prijzen

Well | In het weekend van 7 en 8 maart vonden in Leiden de Speedo Jaargangfinales plaats voor de Minioren, dit wordt ook wel het Nederlandse Kampioenschappen Korte Baan voor Minioren genoemd. Voor HZPC, de zwemvereniging van Horst aan de Maas hadden zich Stephan Sjeptoera en Jorn Sprunken uit Well gekwalificeerd. Per afstand en categorie werden de 18 snelste zwemmers toegelaten, beide heren kwamen uit in de categorie Minioren 6 jongens (geboortejaar 2008). Jorn mocht aan zes afstanden meedoen en Stephan aan twee.

Jorn won zijn serie op de 200 meter wisselslag en kwam uit op een tijd van 2.49.90, dit was 5 seconden onder zijn persoonlijk record (PR) en kwam daarmee op plaats 10 van Nederland. Op de 200 meter vrije slag eindigden Jorn op plaats 16 en Stephan op 17, het verschil tussen beiden was 0.01 seconden (2.38.85 om 2.38.86), waarbij Stephan dit deed met een geweldige verbetering van zijn PR van maar liefst 3 seconden.

Als laatste afstand van de dag zwom Jorn de zware 100 meter vlinderslag, ook hier won hij zijn serie in een tijd van 1.23.00, een verbetering van 3 seconden ten opzichte van zijn inschrijftijd, wat resulteerde in een negende plaats.