Chris Smits
Chris Smits Chris Smits

Wat is een column?

De meeste mensen denken bij een column aan een kritisch of zuur stukje tekst van iemand die graag zijn mening aan een ander opdringt.

We kennen allemaal wel de grote columnisten van ons land zoals Youp van het Hek en Nico Dijkshoorn die met hun mening de opinie kunnen beïnvloeden. We kennen allemaal nog wel de Buckleraffaire waarbij de mening van een eenpitter de smaak van een heel land heeft bepaald.

"Buckler, wat was dat ook alweer?"

Volgens mij is een column niet meer of minder dan een mening van een individu wat dus niet wilt zeggen dat dat de hele waarheid is. Voor onze Courant zijn we nog steeds op zoek naar columnisten. Lijkt het jou leuk om een stukje te schrijven over iets wat je bezig houdt, of wil je juist je ongenoegen uiten? Probeer het dan eens. Als opperkrantenbezorger wil ik het liefst leuke verhalen van alledaagse dingen, items die juist heel herkenbaar zijn zoals je hobby, de opvoeding of de dagelijkse sleur op je werk. Natuurlijk mag er een scherp randje aan zitten als jij je maar niet in de vingers snijdt. Kortom .... eigenlijk kan een column overal over gaan, maar de leukste zijn die, die juist nergens over te gaan.

Ik daag je uit, mail jouw column naar redactie@maasduinencourant.nl

Chris Smits
Maasduinen Courant