De nieuwe gemeentesecretaris Bert Timmermans
De nieuwe gemeentesecretaris Bert Timmermans Foto: Chris Smits

Wie is ... Bert Timmermans

Bergen | De nieuwe gemeentesecretaris van Bergen, Bert Timmermans beleeft deze week zijn eerste werkweek op het gemeentehuis. Hij volgt tijdelijk secretaris Will Scheepens op.

Als gemeentesecretaris staat Timmermans aan het hoofd van de ambtelijke organisatie. Daarnaast is hij ambtelijk ondersteuner en adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Zelf wijst de uit Midden-Limburg afkomstige topambtenaar op een ander belangrijk aspect van zijn functie: het leggen van verbindingen tussen het politiek bestuur (het college en de gemeenteraad) en de ambtelijke organisatie.

Hij weet dat er veel werk aan de winkel is. "Er is nogal wat op het bord gekomen van de plaatselijke overheid de laatste jaren. Denk aan de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdzorg, maar ook aan de rol die de gemeente heeft bij de energietransitie. En vergeet de nieuwe omgevingswet niet, die nog in werking moet treden. Die wet heeft veel gevolgen voor de ontwikkeling en het beheer van onze leefomgeving. Betrokkenheid van de burgers speelt daarbij een belangrijke rol, en dus is interactie met de inwoners nodig."