Leden van Well-Gefocust dit keer voor de lens
Leden van Well-Gefocust dit keer voor de lens Foto: MDC-CS

Top foto's in Well

Well | Afgelopen weekend hieldFotoclub Well Gefocust in MFC De Buun een expositie met het mooiste werk van de ruim 20 fotografen die de club rijk is. Er werden meer dan 200 foto's getoond met de nadruk op portretten, dieren en landschappen.

De expositie was een geweldig succes waar meer dan 500 bezoekers op af zijn gekomen. Waren het in de afgelopen jaren met de eerste twee edities respectievelijk 80 en 180 geïnteresseerden, nu was de belangstelling overweldigend. Het was mooi om te zien hoe de exposanten hun eigen werk van een persoonlijk creatief karakter voorzagen en daarmee de expositie naar een nog hoger niveau wisten te tillen.

De fotoclub werd opgericht in 2015 en viert dit jaar dus haar eerste lustrum. Het jubileumjaar werd ingeluid met inmiddels alweer de derde expositie van Well Gefocust maar daar blijft het niet bij. Het wordt een jaar waarin vele leuke dingen worden georganiseerd waarbij het plezier maken met elkaar voorop staat en waar wellicht nog een publiek evenement aan vast hangt.

De doelstelling is om met nog meer professionaliteit steeds beter te worden waardoor de fotoclub met de jubileumexpositie van volgend jaar in 2021 echt uit kan pakken. De oprichtster van Fotoclub Well Gefocust, Patty Kessels vertelt over de structuur van de club hoe deze op drie pijlers is gebaseerd: persoonlijke groei, gezellig samenzijn en creativiteit. Door de groei van het aantal leden werd er een opdeling gemaakt in de thema's waarop kon worden gefocust. De club werd vervolgens in groepen opgedeeld naar persoonlijke interesse en voorkeur waarbij gekozen kon worden uit de onderwerpen landschappen, dieren en portretfotografie.