Venray herdenkt
75 jaar bevrijding

Venray staat in het weekend van 20 oktober bol van de herdenkingsactiviteiten rond 75 jaar bevrijding. Van officiële plechtigheden met bijzondere gasten, tot grote optredens en concerten voor iedereen. Op zondags is de jaarlijkse herdenking op het Engels Kerkhof

Vrijdag 18 oktober 1944 werden Venray en de kerkdorpen Ysselsteyn en Heide na zware gevechten door Britse troepen bevrijd. Dat is 75 jaar later reden voor een grote herdenkingsplechtigheid, met een aantal heel bijzondere gasten. Immers, de bevrijders van toen zijn op een leeftijd dat ze wellicht volgende herdenkingen niet meer onder ons zijn. In totaal zullen zeven Engelse oorlogsveteranen dit weekeinde acte de présence geven in Venray.

Op zondag 20 oktober om 10.30 uur wordt de jaarlijkse indrukwekkende herdenking op het Brits kerkhof aan de Hoenderstraat gevierd. 's Middags organiseert Cultuurpodium Geijsteren een bevrijdingsconcert met medewerking van diverse solisten, een Duits en een Engels koor, naast het Kemmerekoor uit Geijsteren zelf. Plaats van handeling: de gerestaureerde kasteelruïne in Geijsteren, in 1944 verwoest. Aanvang 14.30 uur, entree € 5,-.

Dezelfde dag houdt de groep Run for Health een fietstocht langs oorlogsmonumenten in de gemeente Venray. Er zijn twee routes, van respectievelijk 33 en 63 kilometer lang. De routes zijn aangegeven met pijlen, elk monument onderweg is gemarkeerd met een Nederlandse vlag.

Voor alle activiteiten in het weekend en in de periode daarna, kijk op www.75-jaar-vrijheid-venray.nl. En volg op Facebook Venray75jaarvrij.