'Solarfields kan plan voortzetten'

Venray | Zonneparkontwikkelaar Solarfields mag de procedure voor de ontwikkeling van een zonnepark van ruim twintig hectare tussen de Beemdweg en snelweg A73 in Oirlo voortzetten. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Venray weten. Solarfield was een van de deelnemers van de tenderprocedure van de gemeente. Of er nog meer ontwikkelaars hun procedures kunnen voortzetten, is nog niet duidelijk.


Solarfields wil zoals gezegd een zonnepark ontwikkelen tussen de Beemdweg en snelweg A73. Het zonnepark ligt volledig op grondgebied van Oirlo, maar de dichtstbijzijnde omwonenden wonen in Leunen. Om die reden keek ook de dorpsraad van Leunen met meer dan gemiddelde interesse naar de plannen van Solarfields. "We hebben als dorpsraad een vinger aan de pols gehouden", legt dorpsraadlid Twan Hanssen uit.

Hanssen heeft als voorman van de werkgroep duurzaamheid meerdere gesprekken gevoerd met de ontwikkelaar. "Als dorpsraad worden we ook betrokken bij het vervolgtraject en het is nu even afwachten hoe dat er precies uit komt te zien. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het plan wordt uitgewerkt in het landschap en wat we als gemeenschap kunnen verwachten. Ook de dorpsraad van Oirlo is tijdens de digitale gesprekken met Solarfields aanwezig geweest met een delegatie."

Solarcentury, een andere ontwikkelaar, hoopte tussen de Beemdweg, Laagriebroekseweg en De Locht in Leunen een zonnepark te ontwikkelen, maar dat lijkt nu van de baan. Dat plan stuitte op veel weerstand van enkele aanwonenden van de Laagriebroekseweg.