Seniorenvereniging AVOS vijf jaar

Venray | Op 14 december 2015 werden op het kantoor van notaris Weijs in Venray de statuten gepasseerd van de Algemene Venrayse Onafhankelijke Seniorenvereniging (AVOS).


Nu is het dus vijf jaar geleden dat een aantal enthousiaste senioren vond dat in Venray naast de alom bekende KBO ook wel plaats was voor een onafhankelijke en volledig zelfstandige seniorenclub. Een bestuur werd gevormd, activiteiten werden voorbereid en zo ging de AVOS van start met zo’n 65 enthousiaste leden. In de afgelopen vijf jaar is de AVOS gegroeid naar een bloeiende vereniging met inmiddels meer dan 200 leden, die elk jaar een uitgebreid en zeer gevarieerd activiteitenprogramma aanbiedt aan haar leden. Daarnaast kunnen ook individuele leden een beroep doen op steun bij de door henzelf georganiseerde activiteiten. Getuige de steeds grote belangstelling is de AVOS voor de leden dus 'een schot in de roos'
gebleken.


Behalve informatieve, ontspannende en recreatieve activiteiten biedt de AVOS ook dienstverlening voor haar leden, op het gebied van belastingservice, korting op ziektekostenverzekering en theatervoorstellingen.


Voor landelijke belangenbehartiging is men via de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen aangesloten bij de Koepel Gepensioneerden, de grootste landelijke seniorenbond in Nederland. Er is een goede samenwerking met de KBO, men organiseert nu en dan gezamenlijke activiteiten voor de leden en via de Centrale van Ouderenverenigingen worden de belangen van alle senioren behartigd richting gemeente. Als gevolg van de coronapandemie konden geplande activiteiten afgelopen jaar merendeels geen doorgang vinden. Ook aan het vijfjarig bestaan kan dus geen bijzondere aandacht worden besteed. Het bestuur heeft daarom besloten alle huidige leden een jaar lang contributie 'cadeau' te geven, dus voor 2021 een kosteloos lidmaatschap. Verder ontvingen alle leden een warme kerstgroet met als 'blijvend aandenken' een gegraveerde pen.

Het bestuur hoopt, dat 2021 een beter jaar wordt voor iedereen, zodat men elkaar weer kan ontmoeten en samen leuke en interessante dingen doen in een goede gezondheid. AVOS staat in de startblokken.