Afbeelding
Foto: Dom Melskens

Kerstverrassing voor zorghuizen in Venray

Venray | Winkeliersvereniging Venray Centraal zorgt ervoor dat het altijd weer gezellig is in het centrum, vooral op koopzondagen.


Voor het drukste weekend van het jaar, 19 en 20 december, was volledig coronaproof zelfs extra in de bus geblazen. Zo zouden onder meer 1500 appelflapjes uitgedeeld worden onder het winkelend publiek. Alles was voorbereid en de appelflapjes hoefden alleen nog te worden afgebakken.

Het is natuurlijk heel erg dat veel winkeliers hun deuren moesten sluiten, maar er zijn ook veel andere groepen die het in deze dagen minstens zo moeilijk hebben. In de meer dan vijftig kleinere en grotere zorghuizen in Venray staan de zorgverleners voor wellicht nog hetere vuren. Veel bewoners begrijpen amper waarom het kleine beetje contact met de buitenwereld nu ook nog moet verminderen.
Een diepe buiging is op zijn plaats voor al deze mensen. En de vers afgebakken appelflapjes konden daarom nergens anders naartoe gaan dan naar die bewoners en het zorgpersoneel in Venray. Van ‘t Zorghuus in Ysselsteyn tot het Zorghuis op de Smakt reed de kerstman met vers afgebakken appelflapjes rond, tot vreugde van zorgpersoneel en zorghuisbewoners.


Foto Dom Melskens.