Wijkplatform Noord-West

Venray | De kerstactiviteit van Wijkplatform Noord-West in de vorm van een verrassingspakketje gaat door, maar de opgegeven gelukkigen krijgen dit pakketje ná de lockdown overhandigd. Twee andere activiteiten zijn wel afgelast. Het gaat om de koffieochtend op 1 januari en de spellenmiddag voor kinderen op 9 januari.

De individuele oproep om keien te vinden en zelf te beschilderen kan gewoon doorgaan, evenals de kerstwandeling met puzzel, zoals die vermeld staat in het wijkblad. Meer informatie is te vinden op www.wijkplatformnoordwest.nl.

DOEN! expositie drukbezocht

Venray | De expositie van DOEN! in het oude pand van Xenos is succesvol verlopen. Ondanks de tijdelijke onderbrekingen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, hebben ruim 1.100 mensen de expositie bezocht. De bezoekers waren enthousiast over het grote aanbod van activiteiten van DOEN!. De geëxposeerde kunstwerken, schilderijen, keramiek en sieraden trokken veel bekijks. Ook voor de mandala’s en de workshop spiritualiteit en lichaam was veel belangstelling.


En ondanks de grote onzekerheid over een herstart van de activiteiten, meldden zich toch zo'n dertig nieuwe deelnemers aan voor de verschillende activiteiten. Volgend jaar bestaat DOEN! dertig jaar en dat zal groots gevierd worden. En ook dan zullen de 65 teamleiders en ruim 300 deelnemers zich wederom presenteren aan de Venrayse burger. Meer informatie op www.doenvenray.nl.

Aanscherping maatregelen corona VieCuri

Venray | VieCuri wilt contacten en onnodige bewegingen in het ziekenhuis tot een minimum beperken. De reden hiervoor is het snel oplopende aantal opgenomen coronapatiënten én besmettingen in de regio. Per direct vinden poliklinische consulten zoveel mogelijk digitaal of telefonisch plaats, mits dit medisch verantwoord is.


'Vindt de arts het nodig om u in het ziekenhuis te zien? Dan vragen we dringend om alleen naar het ziekenhuis te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. Denk aan kinderen, mensen die minder mobiel zijn of bij een gesprek waarbij de zorgverlener het nodig vindt dat iemand meekomt', meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. Er is één bezoeker per patiënt per dag toegestaan binnen de vaste bezoektijden: doordeweeks van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen (inclusief Kerstmis en Nieuwjaar) van 14.00 tot 16.00 uur.


'Toen het coronavirus in maart uitbrak, zijn veel van onze lokale prikposten gesloten. Soms omdat de eigenaar van een locatie, zoals een woonzorgcomplex, geen externen meer toestond. Soms omdat we zelf vonden dat een locatie te veel risico’s met zich mee bracht (locatie bijvoorbeeld te klein). In de zomer is veel tijd gestoken in het zoeken naar locaties die bij een volgende uitbraak open konden blijven. Het is een compliment aan alle betrokkenen, dat dit is gelukt. In alle huidige prikposten, kunnen we veilige zorg blijven bieden. Onze lokale prikposten blijven daarom open'.


Helaas zijn sinds eind oktober twee operatiekamers (OK’s) gesloten. Dit betekent dat een aantal geplande operaties wordt afgezegd als dat medisch verantwoord is. Dit treft zo’n 10 tot 15 patiënten per dag. Het ziekenhuis begrijpt dat het uitstellen van een operatie heel vervelend is en vraagt om begrip.


'De afspraken op de poli’s gaan vooralsnog gewoon door, zij het zoveel mogelijk als belconsult of digitaal. En uiteraard blijft ook de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en onze zorg aan patiënten met kanker overeind. Daarmee kunnen we de zorg die niet aan covid gerelateerd is, op dit moment ‘redelijk’ overeind houden. De hoge besmettingscijfers zijn echter zorgelijk. Het verder afschalen van de niet-acute zorg is daarom niet uitgesloten', aldus de woordvoerder.


Het ziekenhuis benadrukt dat wanneer je niet gebeld wordt als patiënt, je afspraak gewoon doorgaat. Huisartsen kunnen nieuwe patiënten blijven doorverwijzen. 'Bij een bezoek aan ons ziekenhuis staat de veiligheid voor u en onze medewerkers voorop. Alle actuele informatie vindt u op onze website www.viecuri.nl/corona'....

Confetti

Venray | Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De fysieke repetities zijn tot nader order opgeschort. De algemene ledenvergadering is uitgesteld en verplaatst naar 22 april. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Venray | Vanwege de voorschriften van de overheid worden de komende weken geen repetities gehouden. Kijk op Peel en Maas TV voor de kerstwens van het koor. Kinderen die graag zingen zijn welkom op de repetities. Kom gerust een keer binnenlopen om te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom. Kijk ook op www.zangersvansintfrans.com.

Kerst met VGT

Venray | Vanwege corona gaan veel kerstconcerten niet door, maar Vocal Group Transparant brengt het kerstgevoel gewoon thuis in de woonkamer door middel van de kerstspecial Kerstdiner in Rooj, dat vanaf donderdag 24 december om 17.00 uur op diverse kanalen te bekijken is via Peel & Maas TV, Omroep Venray en YouTube.

Een trailer is nu al te zien. De special is gemaakt in samenwerking met Cultura Venray en de lokale omroep. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Repair Café Venray

Venray | Er wordt tot februari geen Repair Café Venray gehouden. Wie op de hoogte gehouden wil worden kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via het e-mailadres, met in het onderwerp: Aanmelden nieuwsbrief. Meer informatie of vragen via info@repaircafevenray.nl, of neem contact op met Ben Schuurman via telefoon 06-51621428. De meest recente informatie is te vinden op www.repaircafevenray.nl.