Harrie de Riet kocht de woning op de foto in 1966.
Harrie de Riet kocht de woning op de foto in 1966. Foto: Werkgroep Oude Foto RooyNet.

Veltum 29

Venray | De familie Harrie de Riet woonde in de Jan Hensenstraat 6 in Venray.


Deze straat begon in de Schoolstraat en kwam uit op de Merseloseweg. Dit is thans De Bleek. De Jan Hensenstraat moest worden verbreed en daarbij stond onder andere de woning van De Riet in de weg. Hun woning werd gesloopt. Harrie de Riet kocht de woning op de foto in 1966 en het gezin verhuisde naar Veltum 29. Door de uitbreiding van de wijk Veltum, kreeg deze wijk straatnamen en werd het adres veranderd in Weg in de Berg 43. In 1976 verkocht Harrie de woning.


Tussen 1976 en 1977 was het huis een periode onbewoond. Het huisje was in die tijd bij velen in trek! De woning werd op 12 april 1977 door de heer van G.G.J. van Vught uit Herpen verkocht aan Jos Ardts die er thans nog woont, samen met Coby Siebers. In 2000 is de woning verbouwd. Opmerkelijk aspect was dat er onder de toenmalige woning geen fundering zat en de oorspronkelijke voorgevel niet behouden kon blijven. Het karakter van de woning is wel terug te zien in de huidige woning.

Bron: Theo de Riet. Kijk ook eens op www.rooynet.nl.

Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten..

Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen van de kerkdorpen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.


Werkgroep Oude Foto RooyNet.