Wim Custers, Leo Pouwels en Frans Jenniskens leggen de laatste hand aan de kerststal in de Paterskerk in Venray.
Wim Custers, Leo Pouwels en Frans Jenniskens leggen de laatste hand aan de kerststal in de Paterskerk in Venray. Foto: Antoon Jeuken

Paradijselijke pracht in Paterskerk

Venray | Een groep van zo'n tien vrijwilligers is tijdens de adventperiode druk in de weer geweest met de kerststal in de Paterskerk in Venray. Het schouwspel, compleet met waterval, schaapskudde en natuurlijk het kindje Jezus, zorgt voor verlichting in de coronacrisis. "We zijn weer trots op het eindresultaat en de kerststal willen we graag laten zien aan het publiek", vertelt Frans Jenniskens, een van de kerststalvrijwilligers van de Paterskerk, enthousiast.


Toch is het bezoeken van de kerststal in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Ondanks de coronacrisis opent de Paterskerk de deuren voor publiek en kan de kerststal op gezette tijden bezocht worden. "Het bezoek verloopt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om het bezoek in goede banen te leiden. Er zijn onder meer duidelijke looproutes aangebracht en als er veel mensen komen, kan niet iedereen tegelijkertijd naar binnen."

De groep vrijwilligers van de Paterskerk kan volgens Jenniskens wel wat versterking gebruiken de komende jaren. "Wij worden ook allemaal een dagje ouder", grapt de vrijwilliger. "Het is ieder jaar weer een flinke klus om de kerststal te bouwen en extra handjes kunnen geen kwaad." De kerststal is op 24 december te bezoeken van 16.00 tot 18.00 uur, op eerste kerstdag na de mis van 11.00 uur tot 17.00 uur en op tweede kerstdag ook na de mis van 11.00 uur tot 17.00 uur. Ook op zondag 27 december is de kerststal te bewonderen tot 17.00 uur. De kerstmissen zijn alleen toegankelijk met een toegangsticket.

Afbeelding