Bibliotheek dicht, wel afhaalservice

Venray | Ook de bibliotheken moeten hun deuren weer sluiten. Dat heeft premier Rutte duidelijk gemaakt tijdens zijn toespraak over de nieuwe coronamaatregelen op maandag 14 december. De vestigingen van BiblioNu zijn nu gesloten t/m 19 januari 2021. De materialen die klanten in deze sluitingsperiode moeten inleveren, worden automatisch verlengd.


Om klanten toch van dienst te zijn hebben de bibliotheken Horst aan de Maas en Venray de afhaalservice in het leven geroepen. Deze service bestaat uit het vooraf reserveren van materialen en vervolgens afhalen op een afgesproken moment.


Aanvragen

Op de website www.biblionu.nl is meer informatie en een aanvraagformulier te vinden. Bellen kan ook. De bibliotheken zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.


Afspraken

Bel voor Horst naar (077) 398 23 39 en voor Venray naar (0478) 581970. Klanten kunnen ook gebruikmaken van de online bibliotheek voor het lenen van e-books en luisterboeken. Meer informatie is te vinden op de website onlinebibliotheek.nl.


Tijdschrift

Voor klanten is er ook de tijdschriftenapp met de keuze uit zestien tijdschriften. Van elk tijdschrift zijn de edities vanaf begin 2020 beschikbaar, altijd tot de voorlaatste editie.