Vrijwilligers zijn druk bezig voor de voedselbank.
Vrijwilligers zijn druk bezig voor de voedselbank. Foto: eigen foto

Geslaagde actie voor de voedselbank

Venray | Voedselbank Limburg-Noord is blij met alle hulp die de afgelopen weken geboden is. Ook de Limburgse actie van afgelopen zaterdag heeft veel opgebracht, meldt de voedselbank. Er werden niet alleen producten ingezameld, maar ook gelden.


Gerda van Stelten, voorzitter van Voedselbank Limburg-Noord, is daarnaast extra content met alle extra hulp van vrijwilligers die regulier helpen en mensen die afgelopen zaterdag in het magazijn van de voedselbank een steentje hebben bijgedragen. "Ook alle vrijwilligers die zaterdag hebben geholpen bij onder meer de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus willen we bedanken. Veel mensen hebben onder meer geflyerd en dat was erg belangrijk."


78 kratten

Zaterdag zijn in totaal 78 kratten met producten ingezameld en in de geldbakken werd ruim 160 euro gedoneerd. "Daarnaast heeft de voucheractie die de voedselbank samen met supermarkt PLUS Guido van Dijck voerde, het bedrag opgeleverd van 847,50 euro. Dit wordt door de supermarkt aangevuld tot 1000 euro en daar zijn we heel blij mee natuurlijk." Verder wil van Stelten ook alle bedrijven, organisaties en particulieren bedanken die op wat voor wijze dan ook in 2020 de voedselbank geholpen helpen. "Hierdoor kunnen we nog steeds al onze cliƫnten blij maken met een wekelijks pakket", aldus Van Stelten. Ook nu in coronatijd zal de voedselbank alles doen om open te blijven. "Dit mag daar de voedselbank onder de vitale groepen valt en cruciaal werk doet."

Afbeelding