Gerry Ariaens ontvangt soep uit handen van Wilma Zegers (rechts) en Tilly Wiechert.
Gerry Ariaens ontvangt soep uit handen van Wilma Zegers (rechts) en Tilly Wiechert. Foto: Henk Lammen

Snertsoep voor KBO Merselo

Merselo | De afdeling Merselo van KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) verraste woensdag haar leden met een heerlijk bakje snertsoep.


In het kerkdorp, verpleeghuizen en bij KBO'ers die buiten het kerkdorp wonen werden maar liefst 140 bakjes snertsoep afgeleverd door Wilma Zegers, Tilly Wiechert en Herman Zegers. Cateraar De Lekkernij uit Merselo maakte de soep en de bestuursleden gingen op pad. Met een bolderwagen met bakjes snert togen Tilly en Wilma het dorp in, Herman zette in zijn auto koers richting de buitendorpse KBO'ers.


Ook KBO-lid Gerry Ariaens mocht twee bakjes snertsoep in ontvangen nemen. "Een geweldig en leuk idee. Ik ga mijn man heerlijk verrassen", reageerde ze enthousiast op het presentje in deze door corona geplaagde tijden. "Daar was het ook om te doen. We hebben voor Kerstmis snertnieuws gekregen, daarom bieden wij snert aan uit een warm hart", aldus Wilma Zegers van de activiteitencommissie. KBO Merselo is met 140 leden een ouderenvereniging die floreert. Het coronavirus houdt de ouderenvereniging echter ook in zijn greep.


Afgelopen zomer vonden op beperkte schaal nog enkele activiteiten plaats. "We hebben nog een filmmiddag en zomermeeting gehouden. In het najaar en op dit moment staan alle activiteiten op een laag pitje. Behalve de groenploeg die nog actief bezig is geweest, is alles stopgezet. Ook de jaarlijkse kerstviering waar de ouderen zich enorm op verheugen." Voor de kerstdagen worden traditiegetrouw nog wel de kerstkaarten en -kransen aan huis bezorgd.


De snertsoep was een ludiek idee van de ouderenvereniging. "Je doet dit voor de mensen die we op dit moment weinig kunnen bieden. Als ouderenvereniging heb je toch de verantwoording over een kwetsbare groep mensen. Vandaar dat we alle activiteiten voorlopig hebben stopgezet. En daar balen we enorm van. De reacties op de snertsoep zijn in ieder geval hartverwarmend."