Franca Treur is te gast bij Literair Café Venray.
Franca Treur is te gast bij Literair Café Venray. Foto: Ilja Keizer

Treur bij Literair Café

Venray | De lezing van en met Mirthe van Doornik bij het Literair Café Venray ging op zondagochtend 8 november niet door. De lezing zou plaatsvinden in de bibliotheek van Venray, maar na de bekendmaking van de nieuwe coronabeperkingen op 3 november, werd de bijeenkomst alsnog geschrapt. "Dit betreuren wij natuurlijk, maar het zij zo. Het is niet anders", laat Literair Café Venray weten in een persbericht.


Van Doornik heeft volgens het Literair Café toegezegd in het volgende seizoen alsnog graag naar Venray te willen komen. "We zullen haar te zijner tijd dan ook zeker weer uitnodigen", legt het Literair Café Venray uit.

Inmiddels zijn de coronamaatregels en maatregelen weer enigszins versoepeld rondom het geven van bijvoorbeeld een lezing en daarom kan ook Literair Café Venray weer vooruitkijken naar de volgende schrijversbijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst staat nu gepland op zondag 13 december.


Gasten

Literair Café Venray heeft voor komend weekend Franca Treur uitgenodigd als volgende gast in de bibliotheek aan de Merseloseweg in Venray. Een bijeenkomst met Treur en met Hanneke Hendrix stonden al gepland voor het literaire seizoen 2019-2020, maar beide sprekers moesten toen vanwege de eerste lockdown de bijeenkomst van 12 maart 2020 aan zich voorbij laten gaan. Een nieuwe bijeenkomst met Hanneke Hendrix staat overigens, Deo volente, op zondag 7 februari 2021 gepland.


Maatregelen

Franca Treur is op 13 december in bibliotheek Venray

Voor de lezing met Franca Treur gelden nog altijd dezelfde maatregelen en beperkingen, die ook voor de lezingen met Arthur Japin en Mirthe van Doornik golden. Dat wil zeggen dat er maximaal dertig toehoorders zijn toegestaan bij een lezing in de bibliotheek.

Literair Café Venray verzoekt de seizoenpashouders zich voor vrijdag 11 december met een mailtje naar secretariaat@literaircafevenray.nl aan te melden voor deze lezing met Franca Treur. "Onze seizoenpashouders hebben immers weer voorrang bij het toekennen van een zitplaats."


Zijn er vanaf 11 december alsnog plaatsen binnen het aantal van dertig beschikbaar, dan kunnen ook niet-seizoenpashouders zich met een mail naar secretariaat@literaicafevenray.nl voor deze bijeenkomst met Franca Treur aanmelden. "In beide gevallen geldt: ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt'."


Verder nog even in het kort: Bij het binnenkomen dienen de aanwezigen hun handen te desinfecteren. Het dragen van een mondkapje is gedurende de hele lezing verplicht en er is geen garderobe en ook geen pauze. Het binnenkomen en het van en naar de zitplaats gaan en het verlaten van de bibliotheek gebeurt via vaste looproutes. Dit geldt ook voor het kopen van een boek bij Roojboek en dit laten signeren door Franca Treur.


Natuurlijk geldt altijd, overal en vooral de anderhalvemeterregel, meldt de organisatie. "Hou uzelf en anderen gezond. Samen kunnen we dat. Een korte biografie en bibliografie en regels en procedures, die voor deze schrijversbijeenkomst met Franca Treur op 13 december gelden, kunt u ook nog nalezen op onze website www.literaircafevenray.nl."

Afbeelding