Rangel Silaev achter zijn geliefde piano.
Rangel Silaev achter zijn geliefde piano. Foto: Gino Mac Gillavry

Silaev geeft kerstconcert

Venray | Rangel Silaev organiseert op 20 december een kerstconcert voor maximaal dertig personen. Het concert is via een livestream te volgen en is te bekijken via youtube.com/rangelsilaev/live. "Ik geef het concert in mijn eigen zaal ERA Studio's en heb mij volop ingezet om voor nieuwe initiatieven te kunnen zorgen. Mijn eerste livestreamconcert trok ruim 800 online bezoekers", zegt Silaev enthousiast.


De reacties op dat concert waren lovend en daardoor besloot Silaev om zijn concerten te blijven streamen. "Ik zal tijdens het kerstconcert ons publiek niet alleen met muziek van onder meer Prokofjev verrassen, maar ook met de nieuwste technologische mogelijkheden. De concerten worden uitgevoerd op een Steinway-vleugel."


Iedereen die nog geen kaartjes heeft voor het concert van de pianovirtuoos uit Venray kan nog tickets reserveren via kamerton@wxs.nl of telefoonnummer 0653427123. Het adres van de nieuwe concertzaal ERA Studio's is Dr. Kortmannweg 5 in Venray.


Nieuwe opdrachten

Silaev heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. "Ik ben hard op zoek naar nieuwe concertopdrachten en zou uw hulp erg waarderen. Ik zoek op dit moment meer concertenmogelijkheden, pianorecitals, werk als solist van orkesten, maar ook concerten waarbij er bij de tweede helft van het concert innovatieve muziek van mij met vleugel wordt uitgevoerd."


Techniek

Kerstconcert op 20 december is ook via livestream te volgen

Dankzij de nieuwste technieken ervaart het publiek de concerten van Silaev alsof ze echt in de zaal staan. "Ze horen mijn gecomprimeerde en geproduceerde muziek alsof ik met het orkest op het podium sta. Toch zijn alle partijen van het orkest door mij ingespeeld. Moderne computerprogramma's laten mij toe om alles zelf voor te bereiden en op het podium kan ik zelfs apparatuur, lichten, beamers en andere zaken zelf aansturen."

Wat de Venrayse pianist verder belooft is dat, ondanks alle beperkingen, zijn concerten een hoog niveau houden. "Daarnaast blijven wij graag gastheer voor activiteiten, evenementen, jubileumvieringen en andere zaken. Met de mogelijkheden die wij hebben met ERA Studio's kunnen wij bijvoorbeeld een jubileumviering naar een hoger plan tillen. Op die manier heeft iedereen een plezierige tijd. De studio is te boeken via www.erastudios.nl."

Iedereen kan daar de zaal reserveren voor concerten, repetities en opnames maar ook voor zakelijke bijeenkomsten, conferenties, tentoonstellingen, presentaties en bedrijfs- en familie-uitjes. "Wij zijn op zoek naar samenwerkingen met andere partijen, musici en muzikanten die zelf goede ideeën hebben."


Website

Silaev heeft daarnaast zelf een nieuwe versie van zijn site ontwikkeld. "Omdat ik al in het tweede jaar van mijn extra opleiding marketing en communicatie zit, kan ik tijd in andere zaken steken. Op de site laat ik ook mijn andere kant zien als docent, producer en componist van onder meer elektronische muziek. In deze pandemie waarin ik helaas nog weinig concerten speel, kan ik nog gelukkig door mede van dit soort projecten nog iets anders doen en nuttig blijven. Jullie kennen mij inmiddels en als u een kijkje op mijn site neemt, zijn tips en ideeën altijd welkom!"

Afbeelding