Werkgroep in Ysselsteyn voor knelpunten in het verkeer

YSSELSTEYN | Een nog in te stellen werkgroep gaat in en rond Ysselsteyn verschillende onwenselijke en gevaarlijke verkeerssituatie in beeld brengen. Vervolgens wordt in overleg met de gemeente Venray naar oplossingen gezocht.


Dorpsraadvoorzitter Martijn Arts riep tijdens de bijeenkomst van het dorpsforum vorige week op tot de oprichting van de werkgroep. Arts: "Er zijn hier en ook bij de gemeente behoorlijk wat vragen binnengekomen over bepaalde verkeerssituaties. Het gaat veelal over dezelfde knelpunten. Over bijvoorbeeld het verkeersluw maken van een weg of die zelfs helemaal afsluiten. Wat moet je dan doen? Daar worstelt de gemeente ook mee."


Een voorbeeld is de Ysselsteynseweg tussen Ysselsteyn en Heide, waar naar verluidt vaak veel te hard wordt gereden.

Arts stelde voor dat de werkgroep een brede inventarisatie maakt van de onveilige verkeerssituaties in en rond Ysselsteyn, waar vervolgens door een verkeerskundige naar moet worden gekeken. "We willen hier snel mee aan de slag."


Vanuit de vergadering kwam de opmerking dat er geld zal moeten komen om gevaarlijke verkeerssituaties aan te kunnen pakken. "We moeten eerst een totaalplaatje hebben", stelde Arts. "Er zijn situaties waarbij iemand een totale afsluiting van een weg wil, iemand anders wil precies het tegenovergestelde, namelijk een doorgang." Tevens werd tijdens de digitale forumbijeenkomst de suggestie gedaan contact op te nemen met enkele bedrijven rond Ysselsteyn, waarvan bekend is dat hun bedrijfsvoering veel verkeersoverlast met zich meebrengt.