Scouting Leunen bouwde deze week vol enthousiasme aan de steunbetuiging op het dorpsplein.
Scouting Leunen bouwde deze week vol enthousiasme aan de steunbetuiging op het dorpsplein. Foto: Rikus ten Brücke

Centraal lichtpunt in donkere tijden

Leunen | De zon ging woensdagmiddag al om 16.26 uur onder. Vanzelfsprekend in deze tijd van het jaar, maar dat het al zo snel donker is, is zeker niet voor iedereen prettig. Scouting Don Bosco Leunen vindt het belangrijk om ook in de donkere dagen voor Kerstmis licht te brengen en onder meer om die reden heeft de scoutinggroep een lichtpunt gecreëerd op het dorpsplein in Leunen.


"We vinden het belangrijk om mensen in deze donkere tijden een hart onder de riem te steken", legt Ralf Janssen van Scouting Leunen uit. "Dat doen we in de vorm van een lichtboog waarop we iedereen namens de scouting fijne feestdagen wensen."

De scoutinggroep bouwt ieder jaar wel wat rond de feestdagen, maar zo groots als het dit jaar wordt aangepakt, is volgens Janssen nog niet eerder gebeurd. 'We bouwen jaarlijks versieringen, maar zo groot nog niet. We zijn wel van plan om nu ieder jaar iets in deze grootte neer te zetten. De komende weken zullen wij als scouting het geheel steeds verder aankleden met nieuwe versieringen. Dat doen de leden door zelf versieringen te knutselen tijdens hun groepsavonden."

Het bouwwerk, dat afgelopen dinsdag werd voltooid, zal zeker tot januari blijven staan. Janssen is daarnaast blij dat de scouting, ondanks de beperkingen, gewoon doordraait. "Alles is natuurlijk anders dan anders, maar op de oudste groep na, onze stamgroep, is iedereen weer bezig. We kunnen dus weer zaken opzetten en hopelijk kunnen we dat ondanks de tijd waarin we nu zitten ook blijven doen."

Afbeelding