V.l.n.r. Huub en Sjang Coenders.
V.l.n.r. Huub en Sjang Coenders. Foto: Rooynet

Slagerij Coenders

Venray | Slagerij Coenders was lange tijd een begrip in Venray. In 1921 vestigde Sjang Coenders zijn slagersbedrijf aan het Henseniusplein.


In die tijd ging hij naar de veemarkten in Cuijk, Wijchen en Den Bosch om slachtvee op te kopen en ook kocht hij vee bij de boeren rond Venray. Op 21 februari 1935 verhuisde Sjang zijn bedrijf naar de andere kant van het Henseniusplein, waar hij een aanmerkelijk grotere winkel en slagerij opende.


In 1954 nam zoon Huub de zaak over en hij had jarenlang een goed florerend bedrijf. Hij werd in de winkel bijgestaan door zijn zussen Bets en Jo. In 1982 werden nog wekelijks 25 varkens en 5 koeien geslacht. Maar nadien liep het aantal klanten door allerlei omstandigheden heel geleidelijk terug en in mei 1994 werd slagerij Coenders gesloten.


De foto is afkomstig van broer Huub Coenders die nu nog in de Leeuwstraat woont. V.l.n.r. Huub en Sjang Coenders.

Bron: Huub Coenders. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen van de kerkdorpen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.


Werkgroep Oude Foto RooyNet.