Het was dringen bij de start van de Vlakwatercross in 2020.
Het was dringen bij de start van de Vlakwatercross in 2020. Foto: ATV Venray

Video: Vlakwatercross verplaatst

Venray | De Vlakwatercross wordt al meer dan veertig jaar georganiseerd in het laatste weekeinde van januari. De jaarlijkse cross vindt dit jaar echter niet in de eerste maand van het nieuwe jaar plaats. De Vlakwatercommissie heeft besloten om de Vlakwatercross vanwege de situatie rondom het coronavirus niet te houden op 30 en 31 januari. De commissie heeft wel de intentie om het tweedaagse hardloopevenement in het Vlakwatergebied te organiseren in het laatste weekeinde van maart, op 27 en 28 maart 2021.


De organisatie voor het hardloopevenement inmiddels in volle gang en de voorbereidingen zijn er zo op ingericht dat er ook komend jaar een tweedaags loopevenement wordt gehouden in het bosgebied van Vlakwater. Dat betekent dat op zaterdag 27 maart de Peel en Maas TV scholierenloop wordt gehouden en op zondag 28 maart is het de beurt aan de Rühl Haegens Molenaar (RHM) lange en korte cross en de Jumbo Winters jeugdlopen.

De organisatie is erg verheugd dat de sponsoren van deze lopen zich weer bereid hebben verklaard om de organisatie te ondersteunen en deze steun zelfs hebben uitgebreid. Ook andere sponsoren en ondersteuners hebben verklaard mee te willen werken aan de verplaatsing van het evenement. Overigens zal de Vlakwatercross in 2021 géén deel uitmaken van de LimBracross-competitie 2020-2021. Deze competitie vindt dit jaar geen doorgang omdat veel wedstrijden vanwege covid-19 al zijn afgelast. De commissie gaat in januari samen met onder meer de gemeente Venray en de organisatie verder met het uitwerken van de voorbereidingen op de Vlakwatercross. Uiteraard wordt er tijdens de organisatie rekening gehouden met de eventuele noodzakelijke maatregelen in het kader van de bestrijding van covid-19.


Alternatieve vorm voor Kasteelloop

Horst | De organisatie van de Kasteelloop in Horst heeft besloten om de jaarlijkse hardloopwedstrijd in aangepaste vorm aan te bieden. De hele maand december hebben hardlopers de tijd om de vijf kilometer te rennen. Dat meldt de regionale Omroep Horst aan de Maas.


Eerder liet de organisatie weten dat het hardloopevenement een jaartje over zou slaan vanwege de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu wordt er toch met pijlen een route van vijf kilometer uitgezet in de Kasteelse Bossen die iedereen op eigen gelegenheid kan lopen. Er is ook een wedstrijdelement. Om in het klassement opgenomen te worden moeten deelnemers hun activiteit opnemen met de hardloop-app Strava.

Evenement in Venray vindt plaats op 27 en 28 maart


Prijzen

Aan het eind van de maand zijn er prijzen voor de snelste drie vrouwen en heren. De jaarlijkse loop op tweede kerstdag in en rondom de Kasteelse Bossen was dit jaar toe aan de 28e editie. "Wij wensen iedereen veel plezier en succes, en hopen dat we veel mooie prestaties voorbij zien komen", laat de organisatie van de Kastelloop in Horst in een persbericht weten.

Meer informatie op de website www.kasteelloop.nl.

Afbeelding