Wethouder Anne Thielen maakte vrijdagmiddag tijdens de opening een van de eerste selfies voor de knuffelwand van het museum.
Wethouder Anne Thielen maakte vrijdagmiddag tijdens de opening een van de eerste selfies voor de knuffelwand van het museum. Foto: Jolijn van Goch

Video: Knuffelwand eyecatcher van APP!E

Venray | Selfiemuseum APP!E opende op vrijdag 27 november officieel zijn deuren en tijdens het openingsweekend trok het pop-upselfiemuseum in het oude pand van Albert Heijn aan het Henseniusplein in Venray ruim 200 bezoekers.


Een mooie start volgens Edwin de Klein, een van de initiatiefnemers van het museum. "Laten we hopen dat we dit weekeinde weer wat meer bezoekers mogen begroeten." Het museum is volledig coronaproof ingericht en mag slechts dertig gasten op hetzelfde moment ontvangen. Een mix van jongeren, studenten van drie verschillende kunstacademies en professionele kunstenaars hebben onder leiding van kunstacademiestudent De Klein en Sanne Aben van Cultura Venray ervoor gezorgd dat het museum realiteit is geworden. Ook krijgt de organisatie van alle kanten steun van allerlei Venrayse bedrijven en ondernemers. "De gemeente wil graag de input van jongeren meenemen in haar nieuwe kunst- en cultuurbeleid. Hiervoor hebben ze mij benaderd en samen met Cultura Venray heb ik een idee bedacht om dit op een creatieve manier aan te pakken. Daardoor hoeven wij niet naar de jongeren te bewegen, maar komen zij naar ons toe." APP!E bestaat uit vijf kamers die zich perfect lenen voor het maken van selfies. Kinderen en jongeren tot en met 21 jaar mogen gratis naar binnen en vanaf 22 jaar wordt vijf euro entree gevraagd. Het ingezamelde geld wordt met terugwerkende kracht weer gebruikt voor de realisatie van het project. Uniek aan het pop-upselfiemuseum is de inhoudelijke verdiepingsslag die wordt gemaakt. Aben vult De Klein aan: "Bij veel bekende selfiemusea gaat het puur om entertainment. Wij hopen door het toevoegen van een inhoudelijk thema over duurzaamheid nog een belangrijk gespreksonderwerp bij jongeren op de agenda te krijgen. Bezoekers zijn van harte welkom om door de felle kleuren heen te kijken en op zoek te gaan naar een dieperliggende boodschap." Het selfiemuseum is tot en met zondag 13 december geopend in de weekenden. Op vrijdag van 17.00 uur tot en met 21.00 uur, op zaterdag van 12.00 uur tot en met 16.00 uur en op zondag van 11.00 uur tot en met 15.00 uur. "De organisatie hanteert de RIVM-richtlijnen én een mondkapje is bij verplaatsing door het gebouw verplicht."


Meer informatie is te vinden op de website selfiemuseumappie.nl.

Afbeelding