Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Video: Winterwonderland in serre

Oirlo | Bij Peter en Elly Arts uit Oirlo rijdt de modeltrein in de kerstperiode door de serre en alsof dat niet genoeg is, heeft Peter ook nog een heuse skilift en waterval gerealiseerd in zijn bijzondere kerstdorp. "De skilift is wel het pronkstuk, maar eigenlijk vind ik alles schitterend", vertelt Peter enthousiast over zijn winterwonderlandschap.


Toch is er meer te zien in de serre van het echtpaar Arts. Er staan tientallen huisjes, er zijn verschillende schaatsers en zelfs de kerstman vliegt met zijn rendieren door de lucht. Bijna alles beweegt en daar is Peter maar wat trots op. “Ik heb deze week nog een lamp gemaakt in het treinstation. Ik blijf zaken wijzigen en als ik in de woonkamer naar het schouwspel zit te kijken, dan zie ik vaak weer iets wat ik wil aanpassen. Ieder jaar wordt het ook iets groter, maar het kan niet veel meer groeien want dan ik kan ik zelf niet meer overal bij.”

Ook in huis is de kerstboom inmiddels opgetuigd en pronkt de kerststal onder de boom. “Eigenlijk wil ik dat pas na Sinterklaas, maar Peter wilde de boom nu al optuigen”, legt Elly uit. “Er komen nog veel meer lampjes bij. Ook buiten wordt nog het een en ander verlicht, maar daar wachten we nog even mee. Ik vind het nog erg vroeg, maar ik geniet er ook wel van hoor.”

Als na Driekoningen op 6 januari de meeste kerstversiering opgeruimd wordt en naar de zolder gaat, dan geniet Peter nog enkele weken van zijn zelf gebouwde winterwonderland. “Het staat niet in de weg en ik vind het geweldig om te bekijken. Normaal gesproken komen er ook schoolklassen op bezoek om het dorp te aanschouwen, maar dat zit er dit jaar helaas niet in vanwege de coronacrisis. We hebben de basisschool uit Oirlo al ooit op bezoek gehad en ook de Montessorischool uit Venray is komen kijken. Ook de kleinkinderen genieten altijd van het kerstdorp en dan genieten wij natuurlijk dan ook weer heel erg van.”

De redactie van Peel en Maas (TV) is op zoek naar kerstfans! Ook deelnemen aan deze serie? Stuur dan een mail over uw kerstpassie naar redactie@peelenmaasvenray.nl..

Afbeelding
Afbeelding