Sjoerd van der Coelen (rechts)
Sjoerd van der Coelen (rechts) Foto: Wittenhorst

Nieuwe club Van der Coelen

Horst/Venray | Sjoerd van der Coelen (40) wordt vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van eersteklasser Wittenhorst. Dat heeft de club uit Horst vrijdagavond bekengemaakt. De trainer uit Venray heeft op dit moment de leiding bij Venlosche Boys. "Ik ben erg blij en verheugd met deze stap", vertelt Van der Coelen enthousiast. Van der Coelen is de opvolger van Ton Kosterman uit Wijchen, die na drie jaar Wittenhorst verlaat.


Van der Coelen was nog niet bezig met zijn toekomst, maar toen hij werd benaderd door Wittenhorst moest de oefenmeester wel over het seizoen 2021-2022 gaan nadenken. "Ik werd uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en ik heb natuurlijk ook met Venlosche Boys gesproken. Uiteindelijk heb ik zelf de knoop doorgehakt en past Wittenhorst op dit moment het beste bij mijn persoonlijke ambitie."

Voordat Van der Coelen de stap naar Horst maakt, hoopt hij in ieder geval het lopende seizoen goed af te ronden. De coach hoopt dat een herstart van de competitie medio januari tot de mogelijkheden hoort. "Als we de competitie willen hervatten op zondag 17 januari, dan moeten we twee tot drie weken daarvoor al wel de training volledig kunnen opstarten. Ook moet het dan mogelijk zijn om ergens in die eerste weken een oefenwedstrijd te spelen. Als dat kan, dan zie ik de herstart zeker zitten. Ideaal is het niet, maar daar heeft iedere club natuurlijk mee te maken."


Vreemde tijd

Momenteel is Van der Coelen wel weer in training met Venlosche Boys. "In groepjes van vier en met een keeper kunnen we best wel wat doen. Optimaal trainen kunnen we niet, maar we zijn blij dat we op het veld staan. We staan er ook dit jaar weer goed op met de Boys en hopelijk kunnen we deze lijn in het restant van de competitie doortrekken. Ik wil hier op een mooie manier afsluiten. De laatste twee seizoenen zijn erg vreemd geweest. We stonden er vorig jaar goed op, hadden slecht één verliespunt meer dan de koploper, maar helaas zullen we nooit weten waar het seizoen voor ons zou eindigen."

De Venraynaar was in het verleden al een periode actief bij Wittenhorst als jeugdtrainer. Ook was hij toen tijdelijk interim-hoofdtrainer bij het eerste elftal. Wittenhorst speelde destijds in de derde klasse. Als hoofdtrainer was hij daarna twee seizoenen actief bij SVEB en later vier jaar bij Volharding in Vierlingsbeek. Nu zwaait hij dus voor het derde seizoen de scepter bij Venlosche Boys. "Ik denk dat Wittenhorst nu het beste bij mij past. Ik kan hier de volgende stappen in mijn trainerscarrière zetten. De club is weer net iets groter en Wittenhorst heeft mooie plannen. Zelf kan ik me hier ook verder ontwikkelen. Ik heb ook ooit nog de ambitie om bijvoorbeeld als assistent-trainer aan de slag te gaan in het betaalde voetbal."

Van der Coelen zet bij Wittenhorst volgende stap
Afbeelding