Afbeelding
Foto: Persfoto

Positieve focus

Venray | Wat gebeurt er toch met het woordje respect tegenwoordig? Waarom vinden wij als Nederlanders dat we echt overal een mening over mogen hebben en dat we dit moeten opdringen als anderen het hier niet mee eens zijn? Negatieve energie waar (denk ik) niemand op zit te wachten.

Zo las ik afgelopen week dat de Bristol aan het begin van het nieuwe jaar weggaat uit het Venrayse centrum. Het bericht was nog niet eens verschenen op social media of de welbekende beerput werd opengetrokken. En ja, dan wordt mijn nieuwsgierige ‘innercommunicatiepersoon’ wakker. Wat wordt er gezegd? Hoe kijken mensen tegen de situatie aan? En uiteindelijk word ik dan toch getriggerd door de meest positieve reactie onder het bericht: iemand opperde dat het een prima pand was voor de nieuwe bibliotheek. En mij gaat het dan niet om de inhoud, het gaat om de positieve vibe die daar dan van
uitgaat.

Het glas altijd halfvol zien, daar hou ik van! En de maand december draagt daar voor mij zeker zijn steentje aan bij. Dit jaar zoek ik het vooral in de kleine dingen: Als ik ‘s avonds vanuit het werk naar huis loop door de Grotestraat hoor ik muziek, zie ik overal kerstlichtjes en hoor ik af en toe een vogeltje fluiten. Positieve vibes waar cultuur onmisbaar in is. Deze maand zou bomvol staan met kerstconcerten en andere leuke activiteiten om in de kerstsfeer te komen, zoals ze dat zo mooi noemen. Gelukkig zie je hier ook veel halfvolle glazen verschijnen: ensembles die een nachtmis opluisteren, kerstconcerten die coronaproof opgenomen worden en uitgezonden worden tijdens de Feestdagen. Zo kunnen we er samen toch voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de kerstsfeer, hoe zwaar en eenzaam deze tijd ook voor iemand kan zijn. Lichtpuntjes zijn er voor iedereen, fijne feestdagen!