Pia en Chris Janssen dragen op 30 april 2021 hun zaak over.
Pia en Chris Janssen dragen op 30 april 2021 hun zaak over. Foto: Willem Menting

Einde van een tijdperk

Venray | Chris en Pia Janssen doen op 30 april 2021 voor de laatste keer het licht uit van cafetaria-eethuis en café-zaal Thielen aan de Kennedystraat in Venray. Daarna nemen Roy en Daphne van Gool het stokje over en komt er een einde aan een tijdperk. Chris en Pia runnen de zaak op dat moment immers ruim 29 jaar en het echtpaar is dan veertig jaar in het bedrijf werkzaam. “Het was een moeilijk besluit, maar we staan er volledig achter. We hebben altijd heel hard gewerkt en het is nu tijd om een stapje terug te doen”, vertelt Pia.


Met het vertrek van Chris en Pia komt er ook een einde aan het tijdperk van de familie Thielen in de horecazaak. Petronella Thielen-Hendriks begin in 1927 met de verkoop van ijs en in 1949 kwam daar het cafetaria bij. In 1962 werd het pand met het café en zaal uitgebreid en in 1976 namen Mariet Thielen met haar man Sraar (de ouders van Pia, red.) het stokje definitief over van oma Thielen.

In 1983 sluit de derde generatie aan in de zaak en al snel komt ook Chris in het bedrijf werken. “In 1989 overleed mijn vader en in 1992 zijn wij als mede-eigenaren in de zaak gekomen. Ook mijn broer werkte ruim 25 jaar in de zaak. Hij runt nog steeds het café.”


Wat veel mensen vergeten is dat Thielen meer is dan alleen een cafetaria. Voor de coronacrisis had het echtpaar nog wekelijks feesten en partijen. “Mensen die vroeger bij ons in de zaal hun trouwfeest hebben gevierd, komen nu om hun gouden bruiloft te vieren. Dat is toch geweldig”, vertelt Chris enthousiast.


De coronacrisis heeft geen rol gespeeld in het besluit van Chris en Pia om te stoppen. Hun zaak was vanaf 2019 op maandag en dinsdag gesloten en dat heeft het stel aan het denken gezet. “Toen we een dag extra dicht gingen, beviel dat eigenlijk uitstekend. We zijn toen met elkaar in gesprek gegaan en uiteindelijk besloten we om rustig op zoek te gaan naar een opvolger. Die hebben we gelukkig gevonden en we hebben veel vertrouwen in Roy en Daphne.”


Klanten hoeven niet bang te zijn dat bijvoorbeeld de befaamde koude schotel gaat verdwijnen. “Onze opvolgers krijgen alle recepten en daar kunnen zij natuurlijk mee doen wat ze willen. Ze moeten de zaak op hun eigen manier gaan runnen. Dat hebben wij al die jaren gedaan en ik weet zeker dat zij dat ook gaan doen”, zegt Chris.

'Er gaat veel veranderen in ons leven'

'Onze opvolgers krijgen alle recepten'

Het echtpaar maakt al plannetjes voor de toekomst. Zo willen ze meer gaan fietsen en wil Chris nog meer dieren gaan houden.

“Er gaat veel veranderen in ons leven. We openen nu nog met veel plezier onze zaak en dat hoeft straks niet meer. We kunnen onze eigen agenda anders indelen. We vinden het heerlijk om naar zee te gaan en dat kan straks gewoon. Nu moeten we dat ver vooruit plannen en dat hoeft straks niet meer. We hebben tijd voor andere hobby’s en we kijken er heel erg naar uit om daar tijd voor te hebben. Natuurlijk wordt het wennen, maar hoe het echt voelt, weten we pas als we de deuren voor de laatste keer sluiten.”

Afbeelding