De Winkel van Sinkel heeft de cheque overhandigd.
De Winkel van Sinkel heeft de cheque overhandigd. Foto: Rikus ten Brücke

Cheque voedselbank

Venray | De Winkel van Sinkel in Venray heeft Voedselbank Limburg-Noord een cheque van 1000 euro overhandigd. Daarnaast heeft de winkel besloten de voedselbank met een bedrag van 600 euro per kwartaal te gaan ondersteunen. Het besluit van de Winkel van Sinkel tot deze hulp is onder meer genomen op grond van de actuele situatie waarin de voedselbank zich bevindt.


De voedselbank verwacht namelijk een toename van het aantal klanten door de economische crisis, ook in Venray. Dit terwijl de hoeveelheid beschikbare middelen voor de voedselbank juist afneemt. Doordat Nederlanders vanwege de coronacrisis massaal aan het hamsteren zijn geslagen, dreigen er ernstige tekorten te ontstaan. Daarnaast worden er minder producten geleverd door supermarkten, bedrijven en restaurants. In het Venrayse magazijn is vooral een tekort aan lang houdbare producten. Gerda van Stelten, voorzitter van de voedselbank, is blij met de donaties. “Uiteraard met de 1000 euro nu, maar ook met de 600 euro per kwartaal. De voedselbank kan deze gelden goed gebruiken om ervoor te zorgen dat ze elke week weer al haar cliënten een gebalanceerd voedselpakket kan geven.”

Voedselbank Limburg-Noord kan een beroep doen op 55 vrijwilligers, inclusief bestuursleden. De voedselbank deelt wekelijks 135 tot 150 voedselpakketten uit. Ook op bestuurlijk en organisatorisch gebied heeft de crisis impact. Van Stelten: "We moeten met minder vrijwilligers tegelijkertijd werken vanwege de afstandsnorm. Ook wij hebben vrijwilligers die op leeftijd zijn en die tijdelijk thuis blijven. Dat is iets wat wij uiteraard respecteren. Daarnaast moeten we meer volgens protocollen werken. Er mogen slechts beperkte aantallen cliënten tegelijk binnen en er is een tijdslot voor cliënten."

Kringloop Winkel van Sinkel is een organisatie van vrijwilligers die al sinds begin 1981 in Venray en in de regio actief is. Door het verzamelen, sorteren, repareren en verkopen van goederen ondersteunt de Winkel van Sinkel sociaal-maatschappelijke projecten in de derde wereld en in eigen land.

Afbeelding