Vervolg pagina 24 NaachtWaerk

Elf seconden

Venray | De band NaachtWaerk ontstond tijdens de viering van het 7x11-jarig jubileum van de Venrayse carnavalsvereniging De Piëlhaas.

De band begeleidde toen muzikaal de theaershow bij de uitreiking van de Gulden Humor aan Frans Pollux. De naam van de band kwam opmerkelijk genoeg pas vlak voor de show uit de hoge hoed. "We twijfelden tussen twee namen voor de band. Ongeveer elf seconden voordat de huidige vorst van De Piëlhaas, Leon Aarts, ons moest aankondigen hebben we gekozen voor de naam NaachtWaerk. Dit was op het grote podium tijdens het LVK in Venray. De naam is ontstaan omdat we de kans kregen om op het LVK te spelen en we ons repertoire moesten omgooien van theaternummers naar een feestrepertoire in een paar weken. De repetities hiervan werden dan ook vaak 'naachtwaerk'."


Invulling

NaachtWaerk bestaat op dit moment uit Pim Weijs (zanger), Suzan Spreeuwenberg (zangeres), John Hout en Marcel Albers (trompet), Joep van Bracht (trombone), Luc Kateman (bas), Sander Martens (gitaar), Jan Willem Reuling (toetsen en trekzak) en Paul van Lipzig (drums). Het doel en de opzet van de band bleef in de jaren daarna onveranderd.


Fout nootje

"We willen mensen vermaken en vooral plezier met elkaar maken. Soms spelen we een fout nootje, maar daar liggen wij niet wakker van. Het enthousiasme en het overbrengen vinden wij het belangrijkste. Door er op deze manier in te staan, halen wij er zelf het meeste plezier uit."