College gaat in op vragen VVD over brandveiligheid

Venray | De Venrayse VVD-fractie heeft op 20 oktober vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de brandveiligheid in woningen van woningcoöperatie Wonen Limburg. De VVD maakt zich al langere tijd zorgen over de brandveiligheid in de gemeente en onder meer de opkomsttijden van de brandweer in de gemeente spelen daarbij een grote rol.


Wonen Limburg heeft in huurwoningen zogenaamde Long Life-rookmelders geplaatst. Deze rookmelders gaan in ieder geval tien jaar mee. 'Het is het college bekend dat, zoals op elk product, een houdbaarheidsdatum zit? Tevens hebben destijds de medewerkers van de brandweer, de bewoners geïnformeerd en advies gegeven over de werking en houdbaarheidstermijn van de geplaatste rookmelders'.


Verplicht

De gemeente Venray blijft in gesprek met Wonen Limburg: 'De gemeente is op vele gebieden in overleg met Wonen Limburg. We zullen in deze bestaande overleggen de vervanging van de rookmelders ter sprake brengen. Wij zullen er op aandringen dat men de rookmelders vervangt. Daarnaast geldt vanaf 1 juli 2022 de verplichting in elk huis rookmelders te hebben. Wij zullen hen hier ook op wijzen dat ze sowieso vanaf deze datum zelf de verplichting hebben zorg te dragen voor een structurele vervanging van de rookmelders in de woningen van hen', besluit het gemeentebestuur van Venray de antwoorden op vragen van de VVD-fractie.