Garagebedrijf weg uit dorpskern Blitterswijck

BLITTERSWIJCK | Autogarage WeJeBe, sinds 1966 aan de Oude Heerweg in Blitterswijck gevestigd, wil naar een nieuwe plek aan de Berkenstraat. Het college van B en W van de gemeente Venray geeft medewerking aan de verhuizing, over de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging beslist de raad begin volgend jaar.


Door Henk Baltussen


Zo'n anderhalf jaar geleden vatte WeJeBe-eigenaar Roger Reijnen het plan op het huidige bedrijfspand een fikse opknapbeurt te geven. "Er moet van alles worden vervangen en het dak, kantoor en de toiletten zijn aan vernieuwing toe", zegt Reijnen. "Maar is dat wel zo verstandig?, vroegen we ons af. Kunnen we het niet anders oplossen? Uitbreiden op deze plek kan niet omdat we rondom zitten ingesloten door twee wegen en woningen."


De oplossing vond Reijnen aan de Berkenstraat, waar loonbedrijf Hendrickx is gehuisvest. Bij dat bedrijf huurt WeJeBe al een loods om spullen in op te slaan. Reijnen en Hendrickx kwamen overeen dat WeJeBe op de plaats van het voormalige agrarische bedrijf een plek kan krijgen. De gemeente Venray vindt het een goede zaak dat de autozaak uit de Blitterswijckse dorpskern verdwijnt. Het college vindt het niet wenselijk dat een bedrijf als WeJeBe in een woonkern ligt. Tevens onderkennen B en W dat bij verhuizing van WeJeBe de nieuwe inrichting van de huidige bedrijfslocatie alleen maar bevorderlijk kan zijn voor de leefbaarheid van de omgeving.


De huidige bedrijfswoning van WeJeBe (de lettercombinatie WeJeBe staat voor Wim Janssen Blitterswijck, in 1966 oprichter van het bedrijf, red.) krijgt de bestemming wonen zodat het pand in de toekomst als burgerwoning kan worden gebruikt. Hoe de rest van het gebied wordt ingevuld, is nog onbekend Wel is voor het college duidelijk dat de bedrijfspanden aan de Oude Heerweg op termijn worden gesloopt. Reijnen denkt de vrijgekomen ruimte in te vullen met kleinschalige woningbouw (zestal grondgebonden woningen) of een woonzorgcomplex waaraan in Blitterswijck behoefte bestaat. "Als alles naar wens verloopt, hopen we over twee jaar het nieuwe bedrijf aan de Berkenstraat te openen", zegt Reijnen.