Afbeelding
Foto: eigen foto

Proeffabriek voor de toekomst

Wanssum | Feed Design Lab heeft dit jaar geïnvesteerd in zijn proeffabriek. Het bedrijf richt zich onder meer op praktijkonderzoek voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie. Daarnaast runt Feed Design Lab een heus educatiecentrum.


Bij de start van Feed Design Lab in 2014 werd een proeffabriek geopend voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen, productietechnieken en opleidingsactiviteiten. Nu, zes jaar later, is met de vernieuwde proeffabriek ingezet op een verdere professionalisering van datgene waar Feed Design Lab uniek in is: experimenteren voor de diervoerindustrie en praktijktrainingen verzorgen.

Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen in een netwerk samen aan vernieuwing binnen de diervoersector.

Maar liefst achttien partnerbedrijven hebben een bijdrage geleverd aan de verbouwing. In de zomermaanden is de verbouwing gerealiseerd en recent is het lab in gebruik genomen. Bedrijven uit de hele wereld hebben belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden. Feed Design Lab kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan onder meer het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2-footprint van diervoeders.

Ook tijdens de coronacrisis kan de vernieuwde proeffabriek bezocht worden, geïnteresseerden kunnen zich via de website www.feeddesignlab.nl inschrijven.