Virtuele opening nieuwbouw Rooyse Wissel

OOSTRUM | Forensisch Psychiatrisch Centrum De Rooyse Wissel in Oostrum opent 8 december de eerste Forensische High Intensive Care-afdeling in Nederland. De opening van de FHIC-nieuwbouw is voor iedereen via YouTube live te volgen.


Door de coronamaatregelen is het alleen mogelijk de opening via internet te laten zien. Dat gebeurt dinsdag 8 december van 12.30 uur tot 13.00 uur. "We halen de buitenwereld graag naar binnen om onze wereld te tonen", zegt Hyacinthe van Bussel, algemeen directeur van de Oostrumse tbs-kliniek. "De Rooyse Wissel bouwt aan de toekomst. Naast een nieuwe Forensische psychiatrische kliniek (FPK), realiseren we nu de eerste FHIC op beveiligingsniveau 3 en 4 in Nederland. Daar zijn we trots op. Het is een uniek gebouw met een nieuwe manier van werken, waar we iedereen graag kennis mee laten maken. Wij nemen de kijkers tijdens de opening virtueel mee door ons nieuwe pand en geven een bijzonder inkijkje in onze keuken."

Wie thuis (of ergens anders) achter de pc of tablet er 'live' bij wil zijn, stuurt een email naar secretariaat@derooysewissel.nl. Via een link die alle inschrijvers ontvangen, kan de opening 8 december worden bijgewoond.